Bøger

’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’

Hvordan taler jeg med mit barn, hvis jeg frygter, at han eller hun bliver den næste, hvis nøgenbillede bliver sendt rundt til alle på skolen? Hvordan hjælper jeg min teenager til at undgå at ende i retten for ulovlig billeddeling? 

’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’ er en inspiration og opmuntring til forældre, der vil tættere på deres teenagere, men som ikke helt ved, hvordan de skal tage de nødvendige snakke om alt det, der foregår online. Den er skrevet af Milla Mølgaard, der som journalist og redaktør på Politiken har dækket fænomenet digitale krænkelser, siden den første sag kom frem herhjemme i 2014.

Med en blanding af teenageres og forældres personlige beretninger og den nyeste viden fra psykologer, forskere og digitale eksperter får du en række gode bud på, hvordan du på en konstruktiv og kærlig måde kan tage selv de sværeste emner op. 

Herudover giver bogen et samlet overblik over, hvad der er lovligt og ulovligt, når det gælder billeddelinger online, og den guider til, hvad du som forælder eller fagperson kan stille op, hvis en ung bliver udsat for en digital krænkelse. 

Pris 220,- inkl. forsendelse med Dao

Bestil bogen ved at sende en mail til journalistmilla@gmail.com

Forældre siger følgende, efter at have læst ’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’:

Jeg havde en forestilling om, at jeg ville blive en træls mor af at læse bogen, men sådan forholder det sig slet ikke. Jeg tror, jeg bliver en bedre mor. Hvor er der bare meget stof til eftertanke – på så mange planer.
– Charlotte, 46 år, mor til tre


For mig har bogen været en kæmpe øjenåbner og har fået mig til at indse, at man som forælder ikke bare skal insistere på bakgearet, men i stedet acceptere, at seksualitetens grænser også afprøves på nettet. Førhen ville min automatreaktion nok bare være at hive STOP-skiltet frem. 

– Trine, 43 år, mor til to

Jeg blev meget klogere på, hvad man som forælder skal være obs på, og hvad der er helt normal teenage- SOME- adfærd. Et guidet kig ind i en verden, vi som unge ikke selv færdedes i og derfor kan være usikre på, hvordan vi skal gøre vores børn klar til. Meget anbefalelsesværdig!
– Anders, 49 år, far til tre

’DELT – en bog til unge om digitale sexkrænkelser’ 

(Undervisningsbog til udskolingen). 

’Det er vildt ubehageligt at vide, at alle kan se med, og det er fuldstændig uden for din kontrol, hvem der ser på dig nøgen. Jeg har skammet mig helt vildt.’ 

Ordene kommer fra Simone, der som 17-årig blev delt nøgen på sociale medier af en jaloux ekskæreste. Hun er en af seks unge, der her i bogen DELT fortæller, hvordan det kan ødelægge et helt ungdomsliv at blive spredt online til alt og alle mod sin vilje. 

Bogen er skrevet af Milla Mølgaard, der som journalist og redaktør på Politiken har dækket fænomenet digitale krænkelser i en årrække.  

Ud over de personlige beretninger kan du læse om unge, der enten med vilje eller uden at tænke over det har været med til at dele intime billeder af andre. Du kan også få eksperters syn på, hvad der får unge til at krænke andre unge. 

Du kan læse om, hvad der er lovligt og ulovligt, og du kan få ideer til, hvad der er vigtigt at tænke over for at passe på dig selv og andre online.

Pris 250,- inkl. Forsendelse med Dao

Bestil bogen ved at sende en mail til journalistmilla@gmail.com

Anmeldelser DELT: 

Uddrag af anmeldelse i Uddannelsesbladet, marts 2020:
(Fem ud af fem stjerner)


”Nuanceringen af emnet er førsteklasses. Blandt andet i et fremragende afsnit med aktivisten Emma Holten, der selv har været udsat for digital sexkrænkelse. Der gøres også sobert opmærksom på, at det store flertal af unge ikke medvirker til digitale krænkelser. 

’DELT’ er seriøs, veldisponeret, nuanceret, informativ og kommer godt omkring sit emne og kan anbefales bredt til alle, der interesserer sig for pædagogik, didaktik, psykologi og ungdomskultur eller dem, som bare vil sætte sig ind i et aktuelt emne og naturligvis også til alle, der har problematikken tæt inde på deres personlige liv”.

Uddrag af anmeldelse i Psykologernes Fagmagasin, februar 2020:

”Det er imponerende, at forfatteren har inddraget både mange cases, herunder også af krænkere, samt politikommissær, juraekspert, antropolog, lektor i digitale medier, forsker i digitale sexkrænkelser samt en psykolog fra Red Barnet. Den er virkelig belyst fra mange vinkler. Desuden skal bogen roses for at tale om krænkerne på en nuanceret måde – der er ofte tale om unge drenge, der sender videoer og billeder mellem hinanden i en umoden jagt på anerkendelse og status og som ikke har overvejet hvilke alvorlige konsekvenser, det kan have. Denne bog er et godt skridt på vejen til at oplyse disse unge om det, samt at give de voksne omkring dem et sprog at tale med dem ud fra. Bogen er fuld af ressourcer, som man kan bruge, hvis man går rundt og bærer på svære følelser omkring krænkelser, eller hvis man som voksen mangler hjælp. En utrolig vigtig samtidsbog!”

Uddrag af lektørudtalelse på ’DELT – en bog til unge om digitale sexkrænkelser’:

”Bogen er oplagt læsning for alle i aldersgruppen, idet den beskriver det store problem med den skam, som den krænkede føler og samtidig beskæftiger sig med den lethed, hvorved man, forsætligt eller uforsætligt, krænker andre ved at dele eller opbevare modtagne digitale sexkrænkelser. Der er ikke andre relevante titler for aldersgruppen om emnet. En oplagt anskaffelse og pligtlæsning for aldersgruppen. Stor anbefaling til både børne- og voksenbiblioteket samt skolernes PLC”.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.