“Milla Mølgaard havde en god energi fra start til slut. Indholdet var brugbart og i øjenhøjde, det var fængende og forståeligt – og havde mange pointer, som deltagerne direkte kunne bruge efterfølgende. Vi har kun fået positive og endog meget positive tilbagemeldinger”.
– Anette Claudi, pressechef, HK Privat

Lær at skrive debatindlæg og kronikker, der bliver trykt

(Basiskursus, 2-3 timer, offline eller online)

Jeg har ambitioner om at markere mine holdninger i medierne men er i tvivl om, hvordan jeg kommer ud over rampen. For hvordan formulerer jeg mine meninger klart og koncist i et sprog, der vækker interesse på debatredaktionerne og opmærksomhed i befolkningen?

Disse spørgsmål stiller mange sig selv, for hvad er det helt præcis, det kræver at ramme aviserne og fagbladenes spalter?

Det vil dette kursus give dig et solidt indblik i. Og den gode nyhed er, at det faktisk ikke er raketvidenskab at skrue et godt debatindlæg eller en kronik sammen. Så på tre timer vil du her få en række greb, der gør dig i stand til at navigere strategisk i debatlandskabet og udforme tekster, der med stor sandsynlighed vil passere nåleøjet til de spalter, du drømmer om at komme i.

På kurset vil du:

  • Få en konkret guide til, hvordan du strukturerer et godt debatindlæg
  • Blive i stand til at finde og udnytte såkaldte aktualitetskroge i dine indlæg
  • Lære at kende forskellen på kronik, debatindlæg, replik og analyse – og blive bevidst om, hvordan du kan bruge genrerne
  • Få indblik i arbejdsgangene på en debatredaktion, så du har mulighed for at agere strategisk, når du sender indlæg ind
  • Igennem øvelser få mulighed for at gennemtænke en konkret ide til et debatindlæg

Kurset kan kombineres med en masterclass, hvor jeg coacher 1-3 deltagere intensivt og hjælper med at udforme konkrete debatindlæg eller kronikker fra start til slut.

Kursus i debatskrivning online for forskere fra DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.