Lær at skrive debatindlæg og kronikker, der bliver trykt

(Basiskursus, 2-4 timer, offline eller online)

Jeg har ambitioner om at markere mine holdninger i medierne men er i tvivl om, hvordan jeg kommer ud over rampen. For hvordan formulerer jeg mine meninger klart og koncist i et sprog, der vækker interesse på debatredaktionerne og opmærksomhed i befolkningen?

Disse spørgsmål stiller mange sig selv, for hvad er det helt præcis, det kræver at ramme aviserne og fagbladenes spalter?

Det vil dette kursus give dig et solidt indblik i. Og den gode nyhed er, at det faktisk ikke er raketvidenskab at skrue et godt debatindlæg eller en kronik sammen. Så på tre timer vil du her få en række greb, der gør dig i stand til at navigere strategisk i debatlandskabet og udforme tekster, der med stor sandsynlighed vil passere nåleøjet til de spalter, du drømmer om at komme i.

På kurset vil du:

  • Få en konkret guide til, hvordan du strukturerer et godt debatindlæg
  • Blive i stand til at finde og udnytte såkaldte aktualitetskroge i dine indlæg
  • Blive knivskarp på dine hovedbudskaber – og blive i stand til at vinkle dem, så de får størst mulig gennemslagskraft
  • Lære at kende forskellen på kronik, debatindlæg, replik og analyse – og blive bevidst om, hvordan du kan bruge genrerne optimalt alt efter dit hovedbudskab
  • Få indblik i arbejdsgangene på landets debatredaktioner, så du har mulighed for at agere strategisk, når du sender indlæg ind eller kontakter en redaktør
  • Igennem øvelser få mulighed for at ideudvikle og konkretisere ideer til aktuelle debatindlæg

Jeg anbefaler at kombinere kurset med en efterfølgende masterclass, hvor jeg coacher deltagerne intensivt og hjælper med at udforme konkrete debatindlæg eller kronikker fra start til slut.

Kursus i debatskrivning online for forskere fra DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier.

Referencer

“Milla er en inspirerende og engagerende underviser, der kan sit håndværk og er i stand til at få det ud over rampen, så det giver mening for lægmand. Hun har en imponerende evne til at gå ind i de problemstillinger, som vores debattører gerne vil beskrive – og så hjælpe dem med helt konkrete redskaber til at skrive indtagende og kloge tekster. Hun vil være en kæmpe gevinst for enhver organisation eller virksomhed, som vil gøre brug af hendes evner – og hun har mine varmeste anbefalinger: Brug hende!”

-Natasja Dybmose, pressechef i Gigtforeningen

“Milla Mølgaard havde en god energi fra start til slut. Indholdet var brugbart og i øjenhøjde, det var fængende og forståeligt – og havde mange pointer, som deltagerne direkte kunne bruge efterfølgende. Vi har kun fået positive og endog meget positive tilbagemeldinger”.
– Anette Claudi, pressechef, HK Privat

“Det var et bragende godt undervisningsforløb, Milla Mølgaard lavede om, hvordan man som forsker kan få succes med debatindlæg og kronikker med få vigtige greb. Det, at Milla på forhånd havde sat sig ind i, hvad DIIS’ forskere havde skrevet og tog udgangspunkt i succeshistorierne, havde en virkelig god effekt”. 

– UllaJepsen, Kommunikationschef Dansk Institut for Internationale Studier.  

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.