'Et enkelt klik for dig - et ødelagt ungdomsliv for mig'

Foredrag målrettet unge

“Jeg er blevet kaldt luder, klam og billig af alle dem, jeg stolede på. Men jeg ved i dag, at det, der skete, ikke var min egen skyld. Jeg gjorde ikke noget galt. Det gjorde til gengæld de, der filmede mig og delte mig imod min vilje.”

Ordene er 22-årige Lineas. Da hun var 15 år, havde hun sex med en fyr til en fest, og blev uden at vide det optaget og efterfølgende delt vidt og bredt på sociale medier. Hun er en af mange unge, der er blevet udsat for digitale krænkelser, en kriminalitetsform i stigning – og med alvorlige konsekvenser for den enkelte, især hvis ikke man er klædt på til at håndtere situationen. Hver 20. gymnasieelev har indenfor det seneste år oplevet at få sine intime billeder delt online uden samtykke. 

Jeg har med støtte fra Medieraadet, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik skrevet undervisningsbogen DELT, der er udgangspunktet for dette foredrag. Sammen med Linea tager jeg de unge bagom fænomenet digitale krænkelser og giver et overblik over de dynamikker og kønsnormer, der får unge til at dele hinanden uden samtykke.

Med udgangspunkt i en række unges personlige oplevelser lægger foredraget op til refleksion ved blandt andet at behandle spørgsmål som:

  • Hvilke konsekvenser har det for et menneske at miste kontrollen over sin krop på nettet?
  • Hvorfor bliver piger ofte dømt hårdere end drenge, når det sker?
  • Hvad siger loven?
  • Og hvordan kan man som ung sende sin kæreste eller flirt et billede af sig selv på den sikreste måde?

Foredraget kan tilpasses i tid og indhold efter jeres ønsker. I kombination med det gratis tilgængelige undervisningsmateriale, der knytter sig til undervisningsbogen ’DELT’, kan foredraget med fordel inddrages i et større undervisningsforløb eller tema på skolen.

Klik Skriv til mig for et tilbud. 

Det siger tilhørerne

Jeg tilbyder følgende foredrag

IMG_1176

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.